Cristiano ronaldo sueños cumplidos pdf

Seurajoukkueuran cristiano ronaldo sueños cumplidos pdf kattavat vain kansalliset sarjat, päivitetty 10. Ronaldoa pidetään yhtenä nykyisistä sekä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Aikaisemmin syyskuussa 2015 hänestä oli tullut myös Mestarien liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä. Ronaldo aloitti jalkapalloilun kotisaarellaan Madeiralla pienen amatööriseuran Andorinhan joukkueissa ollessaan kahdeksanvuotias.

Vuonna 1995 hän siirtyi saaren toiseen pääsarjaseuraan Nacionaliin ja kaksi vuotta myöhemmin mantereelle Sportingiin. Ronaldo ei ollut nuoruudessaan kiinnostunut omasta koulunkäynnistäään, ja hänellä olikin suuria ongelmia sen kanssa. Lopulta hän ja hänen äitinsä päättivät, että Ronaldo lopettaisi koulun kokonaan kesken 14-vuotiaana ja keskittyisi kokopäiväisesti jalkapalloon puoliammattilaisena. 2004 Ronaldo siirtyi Englannin Valioliigan Manchester Unitediin. United teki Ronaldosta runsaan 12 miljoonan punnan tarjouksen, ja viikon sisällä hänestä tuli seuran ensimmäinen portugalilaispelaaja. Ronaldo edusti ensimmäisen kerran Manchester Unitedia 16.

2004 portugalilainen teki kaikki kilpailut mukaan lukien 6 maalia 40 ottelussa. Seuraavalla kaudella Ronaldo teki liigassa 5 maalia 33 ottelussa. Kaikki kilpailut mukaan lukien maaleja kertyi 9 ja otteluita 50. 2005 Manchester Unitedin historian tuhannennen Valioliiga-maalin. Samalla kaudella kannattajat valitsivat Ronaldon FIFPron vuoden nuoreksi pelaajaksi.

Kesän 2006 MM-kilpailuiden puolivälieräottelussa Englantia vastaan Wayne Rooneyn saama punainen kortti oli englantilaisten mielestä pitkälti Ronaldon provosoinnin syy. Ottelun jälkeen Rooney kävikin todella kuumana seurakaverilleen. Portugalilainen sai myös kaikkien englantilaisten vihat niskaansa. Manchester United voitti kauden päätteeksi Valioliigan mestaruuden. Ronaldo teki 17 liigamaalia ja sijoittui maalipörssissä kolmanneksi. Maaliin johtaneita syöttöjä Ronaldo saalisti peräti 14. Portugalin suurin urheilulehti A Bola valitsi Ronaldon Portugalin vuoden 2006 urheilijaksi.

2008, jolloin hän teki Valioliigassa 31 maalia ja kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 42 maalia, kun joukkue uusi Valioliiga-mestaruutensa ja voitti myös Mestarien liigan. Valioliiga-maalit toivat ensimmäisen sijan Kultainen kenkä -kilpailussa. Hän teki maalin myös Mestarien liigan loppuottelussa. Kausi 2009 jatkui edelliskausien tapaan menestyksekkäästi. Vuodenvaihteessa hänet valittiin sekä France Footballin Kultainen pallo- että Fifan vuoden pelaaja -äänestyksissä maailman parhaaksi pelaajaksi.

Ronaldo oli pitkään ollut espanjalaisseura Real Madridin kiinnostuksen kohteena ja erityisesti kesästä 2008 lähtien siirtohuhut kävivät kiivaana. Ronaldo aloitti uransa Real Madridissa pukemalla ylleen numeron 9. Raúlin lähdettyä joukkueesta kesällä 2010 Ronaldo sai vaihtaa pelinumeron seitsemään. Ronaldosta ja antaneensa seuralle luvan neuvotella pelaajan kanssa. Seurat vahvistivat siirron toteutumisen lopulta 26. Ronaldo pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa Real Madridissa 29.

2010 avausottelussa Deportivo La Coruñaa vastaan. Siinä hän teki Real-uransa ensimmäisen maalinsa. 2009 maaottelussa Unkaria vastaan Ronaldo loukkasi nilkkansa, joka piti hänet sivussa 25. Häneltä jäi väliin muun muassa Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut Milania vastaan.

Hän pelasi ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen 29. Ensimmäisen hattutemppunsa joukkueessa hän teki 5. Loppukausi sujuikin Ronaldon osalta vahvasti ja pitkälti hänen ansiostaan Real Madrid pysyi tiukasti mestaruustaistelussa Barcelonaa vastaan. Hän pelasi lopulta kauden aikana 29 ottelua ja teki niissä 26 maalia. Real-ikoni Raúlin lähdettyä joukkueesta kesällä 2010 Ronaldo sai pelinumerokseen tutun vapaaksi jääneen 7.

2010 neljä maalia ottelussa Racing Santanderia vastaan, joka oli hänen suurin maalimääränsä yhden ottelun aikana koko pelaajaurallaan. Kauden toisen hattutemppunsa hän teki ottelussa Athletic Bilbaoa vastaan. Uuden vuoden hän aloitti vauhdikkaasti, tekemällä kaksi maalia Getafea vastaan ja myöhemmin kauden kolmannen hattutemppunsa sarjassa ottelussa Villarrealia vastaan. Kauden toisessa kohtaamisessa Barcelonaa vastaan Ronaldo onnistui vihdoin ja viimein tekemään rangaistuspotkusta uransa ensimmäisen maalin katalonialaisseuran verkkoon. Tämä lisäsi hänen maaliputkensa neljän ottelun mittaiseksi ja kaikki kilpailut mukaan lukien se oli hänen kauden 41.