Hallstatt – muinasjutu külake Austrias

Hallstatt – muinasjutu külake Austrias

English version (click here)

Hüppan nüüd ajas lausa kuuaega tagasi ning kirjutan ühest ääretult kaunist Austria külast, Hallstatt´ist. Minu jaoks peab alati paika, et spontaansed otsused viivad heade tulemusteni. Ka seekord ei olnud see linnake meil plaanis aga mingihetk hakkasin ma ka teisi variante kaaluma sest vana marsuut/plaan oli nii palju kordi peast läbi käinud, et ei tundunud enam nii kutsuv. Ja ma ei tea kuidas ma algselt marsuuti paika pannes nii palju ilusaid paiku sain üldse välja jätta?

Hallstatt asub Austria lääneosas Hallstättere See järve ääres. Selle järve äärne on üldse täiesti hämmastav ning vesi täiesti selge. Enne Hallstatti käisime ka kuskil teeäärses kohas ujumas ning siiani on see mu lemmik ujumiskoht üldse! Vesi oli küll üpris jahe aga kuna päike lõõmas ning kraade oli ka tol päeval lausa 29 siis oli väike külm suplus elupäästev.

Hallstatti sisenemine oli kuidagi keeruline või õigemini segadusse ajav… Õnneks märkasime, et linna kohal on tunnelites parklad ning keerasin kohe otsa ringi ja suundusin sinna. Tasuta sai 3h parkida,kuigi Kristjan pani totaalselt vale kellaaja kogemata peale, mille kohaselt olime seal olnud juba pea 10h ning keegi trahvi ei teinud. Parklast oli ka väga mõnus vaade üle linna järvele ning mägedele. Juba seda vaadet nähes saime aru, et tegu on ühe väga ilusa kohaga! Aga treppi mööda alla minnes ning linna jõudes vajus minu suu küll lahti – see oli nagu väike muinasjutu linnake. Vahvad majakesed, kitsad tänavad, palju lilli ning vahvaid elemente. Pildile oli aga väga raske saada seda kuidas majad on nn mägedesse ehitatud nii, et pisikesed rajakased liiguvad ühest majast teiseni ning salajased aiad on kuskil nurkades. Muidugi ei tahtnud väga kellegi tagahoovi ka pildistama hakata 😀 Interneti abil sain teada, et tegemist oli 16 sajandi Alpide majakestega.

Hinnad olid seal ühe turisti linnakese kohta isegi täitsa mõistlikud kui arvestada, et üldiselt on Austria kallis riik. 5-10€ oleks saanud kõhtu küll juba mõne eine. Me jätsime aga seal söömata ja valisime selle asemel paadi sõidu järvel. St et rentisime sealt aerudega paadi (30min oli 8euri) ning nautisime linna ka järvelt vaatega. Rentida sai ka elektrilisipaate kuid need olid loomulikult kallimad. Kõige õnnelikum nägi meist aga paadisõidu ajal välja Susla, kes tundus nii rahulik ja sillas olevat.

Hallstattis tundus ka olevat mitmeid erinevaid kuntsiga seotud kohti – pisikesi muuseume, galleriisid, klaasitöökodasid jne. Me kuskile küll pikemalt sisse ei põiganud kuid jalutasime mööda tänavaid ja uurisime, mis seal põnevat on. Samuti on seal lähistel ka soolakaevandus kuhu viivad ka erinevad rajad.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *