Bratislava

Bratislava

Slovakkia on üks väga ilus riik oma mõnusate mägedega. Seal on ka veel väga palju ilusaid linnu, mis seekord meie marsuuti aga ei mahtunud. Küll aga jäi meile ilusti teepeale Bratislava ning otsustasime deal ka väikse tiirukese teha. Bratislava ümbruses on ka hästi palju erinevaid ujumiskohti kuhu hea
palava ilmaga suplema minna. Seda tegime meie ka, valisime välja Zelena Voda, mis piltide järgi nägi välja nagu ilus sinaka-roheka puhta veega koht kuid tegelikult oli see pigem karjäär. Kuigi vesi oli puhas
ja mõnus küll aga värv täitsa tavaline ja teed sinna olid ikka täielik kuumaastik. Kõige õudsamad vist kus ma sõitnud olen.

Ahh, ma pean lihtsalt mainima, et enamasti on Bratislavas üldse täiesti kohutavad teed.. Ning linna äärealad ei näe just kõige arenenumad välja. Proovisime ka eelnevalt natuke guugeldada, et mida siis Bratislavas näha võiks aga kõik tulemused olid suhteliselt tulutud. Mingid ufolaeva kujud jms, mis eriti mujelt ei avaldanud seega lonkisime mööda linna niisama ringi. Parkimisega oli ka seal kuidagi keeruline, tänava ääred olid üldjuhul ainult sealsetele elanikele lubatud ning peale mitut tiiru linnakeskuses leidsime parkimismaja kuhu saime auto panna. Tunni hind oli ka väga krõbe (umbes 3€/h).


Vanalinna osa oli tegelikult väga muljetavaldav ning ilus, kuid ka väga-väga rahva rohke. Suslal oli ikka tükk tegu meie kõrval nii vantsida, et ta kellegile ette ei jääks ning me ise ka ei saanud lihtsalt jalutada vaid muudkui üritasime põigeldes edasi liikuda. Tänavatel oli palju erinevaid poekesi, kohvikud jms kohti, mis pidevalt pilku püüdsid. Hindade poolest tundus olevat Tallinnaga enamvähem sama.

Mis mulle aga selliste suurlinnade (kuigi see ei tundnud just väga suur olevat) puhul meeldib on,  igasugused tänavamuusikud ja –kunstnikud, kes ka juba Bratislavas olemas olid. Jäime ka ühe väljaku juures ühte joonistajat vaatama ning kohe kui ta meid omavahel rääkimas kuulis küsis ta, et kas räägime soome keeles. Kui ei vastasime siis pakkus kohe eestit ning ütles, et Tallinnas mingit aega viibinud.

Linnas vaatasime sealsete vaatamisväärsuste siltide järgi enam vähem kõik kiirelt ära ning lõpuks liikusime viimase – lossi – suunas. Lossi varemetsse täitsa sisse me jällegi ei läinud, sest esiteks seal oli pilet ja Susla oleks pidanud selleks kotis olema. Küll aga sai seal üsna üles mööda treppe ning sealt avanes ka linnale mõnus vaade.Kokkuvõtlikult ütleks, et Bratislava vanalinn sarnases palju meie omale kuid oli kõvasti melu rikkam. Mõnuslt istuda ja kohvi juua saab seal iga nurga ja tänava peal. Kindlasti oleks väga põnev sealset õhtu/öö elu kogeda!? Meie trip seal aga jäi ajalise surve tõttu lühikeseks.

Kas kellegil nn kellegil kogemusi Bratislavaga? Magasime me seal olles mõne hea koha maha?2 thoughts on “Bratislava”

  • Mõned aastad tagasi käisin sõpradega autotripil ning põikasime ka Bratislavast läbi. Naersime veel enne kohale jõudmist, et ei tea, kas on samasugune nagu tolles filmis, et lähed viie sendisega ja oled miljonär. Mul ei tule hetkel isegi tolle filmi nimi meelde. 🙂
    Linna sisse sõites see just kõige paremat muljet ei jätnud – tänavatel prügi, suured tühjad hooned ning too linnaosa oli inimtühi – kergelt kõhe tunne tekkis. Parkisime auto kuskile tee äärde ning võtsime suuna vanalinna poole. See oli nagu teise riiki sisenemine, sest kõik oli nii korras, väiksed armsad poekesed-kohvikud ja rahvast murdu. Meie Tallinna vanalinnaga võib sealt sarnasusi leida küll – hinnadki sarnased.
    Põhitänavad kolasime läbi, käisime ka selle ufotaldriku silla juures ning saime väga mõnusa kõhutäiega ka ühes kohalikus restoranis – olime seal imekombel küll ainukesed kliendid. Erilist muljet ei jätnud Bratislava, aga oma võlu ka tollel linnal. 🙂

    • Hehee, kusjuures, põhjus miks me Bratsilavast läbi läksime peitub ka selles samas filmis 😀 😀 Eurotripp oli minu arust selle filmi nimi. Ma ei tea miks aga mul jägi mulje või mõte, et Bratsilava ongi selline nõukaaegne jne. Siis kui marsuuti koostasin googeldasin selle linna kohta ja siis avastasin, et okei, päris ilus koht isegi tundub ja tuli tahtmine läbi põigata sealt 😀
      Aga nõustun täitsa sinu kogemuse ja arvamusega! Meil oli ka samasugune kogemus, ufotaldrikut aind vaatasime kaugelt, minna sinna ei viitsinud. Mulle meenus Helsinki kohe… seal samamoodi, et ringi saab kolada aga kui googeldada, et kuhu minna seal ja mida täpsemalt vaadata, siis väga tulemust ei anna.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *